Select High Performance model:
Length  (m) 12 11 9.5 7.8 6.8 5.8 5.4
Select Multy Purpose model:
Length  (m) 8.5 7.5 6.9 6.4 5.8 5.2 4.6
Select Super model:
Length  (m) 11 10 8 7

Sigurnost


Tornado brodovi nepobjedivi su u ekstremnim uvjetima na moru. Upotrebljavaju ih spasilačke službe mnogih zemalja, mornarice i specijalna policija.
 

High Performance modeli
Serija brodova Tornado visoke učinkovitosti dizajnirana je u obliku dubokog slova "V", što im omogućuje svladavanje najtežih uvjeta na moru, a istovremeno pruža prostran unutarnji prostor.
RIB-ovi visoke učinkovitosti koriste se u uvjetima koji ne ostavljaju mogućnost pogreške. Modeli Tornado primjenjuju se i na dugim kružnim putovanjima, za komercijalne čartere, spašavanje te kao pomoćni čamci na jedrilici.
 
Multy Purpose modeli
Višenamjenski brodovi Tornado gumenjaci za ronilačke sportove i komercijalni gumenjaci koriste se u raznim izazovnim okruženjima za koje je potrebno sigurno i pouzdano rješavanje opterećenja. Profil trupa oblikovan je u obliku dubokog slova "V", nešto šireg nego kod visokoučinkovitih brodova, ali to ne sprječava višenamjenski RIB u pružanju uravnotežene te ekstremno brze i suhe vožnje. Širi trup nudi više prostora za teret i putnike. Koristi se u mnogim ronilačkim klubovima širom svijeta, za patrolne i spasilačke službe ili jednostavno za zabavu.
 
Super modeli
Linija Super najšira je u rasponu RIB-ova Tornado. Jedinstven dizajn tvrtke Tornado omogućuje neusporedivo upravljanje na moru, a istovremeno nudi i veliku nosivost koja pruža više prostora za opremu i putnike. Ovaj raspon brodova Tornado predstavljaju brzi RIB-ovi za vožnju na otvorenom moru, a kao i na ostalim modelima Tornado posadi osiguravaju suh, brz i siguran prijevoz.
 

Tornado brodovi odlikuju se snagom i pouzdanošću.